Obeležen Dan pobede nad fašizmom

Polaganjem venaca kod spomenika na Trgu žrtava fašizma i kod spomenika na Pravoslavnom groblju u Dudovoj šumi, obeležen je 9. maj- Dan pobede nad fašizmom. Okupljeni su se podsetili na značaj današnjeg datuma, ali i odali počast žrtvama stradalim u Drugom svetskom ratu, među kojima je više od sedam hiljada Subotičana.

Subotičanin Dragoljub Kapor iz rata je poneo tri zasluge kao borac 7. Vojvođanske brigade. U krvavoj borbi učestvovao je kao osamnaestogodišnjak i kaže da je značaj današnjeg dana ogroman.

Iz SUBNOR-a podsećaju da je u pitanju datum koji je obradovao celu planetu, te da je rat odneo 50 miliona žrtava među kojima je preko milion građana Srbije, odnosno više od 7000 Subotičana.

Ispred lokalne samouprave venac je položio zamenik predsednika Skupštine grada Veljko Vojnić, istakavši da smo dužni da se sećamo svih onih koji su izgubili svoje živote u borbi za slobodu.

Ispred Vlade R. Srbije i Severnobačkog okruga venac je položio načelnik našeg okruga Dragi Vučković, a venac su položili i predstavnici ambasade Rusije, Jevrejske opštine, te brojne delegacije, udruženja, političke stranke i partije.