Obeležen Dan oslobođenja Subotice od fašizma

Polaganjem venaca na spomenik Žrtvama fašizma i spomen kompleks palim Crvenoarmejcima u Dudovoj šumi danas je obeležen Dan pobede nad fašizmom.

Gradonačelnik Stevan Bakić je obraćajući se prisutnima na komemorativnom skupu kod spomenika Žrtvama fašizma rekao da je ovo jedan od najvažnijih datuma u istoriji Subotice. Na današnji dan pre 79. godina borci subotičkog partizanskog odreda i Narodnooslobodilačke vojske Jugoslavije u sadejstvu sa vojnicima Crvene armije oslobodili su naš grad od fašističkog okupatora, podsetio je Bakić i dodao da je u II Svetskom ratu stradalo više od 7000 građana Subotice. On je rekao da je naša zajednička obaveza da, poštujući herojsku borbu rodoljuba i antifašista čiji su najviši ideali bili sloboda i ravnopravnost svih naroda i njihovo pravo da budu svoji na svome, ne zaboravimo njihovu žrtvu.

Predstavnici SUBNOR-a Srbije i Subotice istakli su koliko je važno odati počast onima koji su se izborili za našu slobodu.

Vence na spomenik Žrtvama fašizma položile su brojne delegacije, a u ime građana Subotice, lokalne samouprave i Gradskog odbora SUBNOR-a, venac je položila delegacija koju je predvodio gradonačelnik Subotice Stevan Bakić. U ime Vlade Republike Srbije i Severnobačkog upravnog okruga delegaciju je predvodio načelnik Okruga, Bojan Šoralov.