среда , 6 јула 2022
Naslovna / Društvo / Obeležen Dan oslobođenja grada od fašizma

Obeležen Dan oslobođenja grada od fašizma

Antifašizam je odrednica budućnosti, mira i slobode, poruka je sa svečane sednice Skupštine grada i komemorativnog skupa koji su upriličeni povodom 10. oktobra- Dana oslobođenja Subotice od fašizma. Na svečanoj sednici i komemorativnom skupu, između ostalih, žrtvama su počast odali ambasador Rusije Aleksandar Čepurin, gradonačelnik Bogdan Laban, predstavnici kancelarije načelnika Severnobačkog okruga, brojne strane delegacije, kao i predstavnici udruženja boraca.

Svečanu sednicu Skupštine grada, koja je upriličena povodom sedamdesettrogodišnjice oslobođenja grada od fašizma, otvorio je predsednik Skupštine grada Tivadar Bunford. Predstavnici SUBNOR-a podsetili su da je 10. oktobar najznačajniji datum u istoriji Subotice, te da je dužnost svih građana da neguju uspomene na sve borce, kao i na komandanta 1. Subotičkog patizanskog odreda Jovana Mikića, koji je dao svoj život za oslobođenje grada.

Nakon svečane akademije ambasador Rusije Aleksandar Čepurin, predstavnici lokalne samouprave, strane delegacije, predstavnici boraca i ostali poštovaoci položili su vence kod spomenika na Trgu Žrtava fašizma. Gradonačelnik Bogdan Laban izjavio je da je cena plaćena za slobodu previsoka, i podsetio da tačan broj žrtava nikada nije utvrđen.

Ambasador Rusije Aleksandar Čepurin čestitao je svim građanima Subotice Dan oslobođenja grada od fašističkih okupatora. On je dodao i da je pobeda nad fašizmom veliki ponos za sve nas.

https://youtu.be/xNcaNMhay6c

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

Produženo radno vreme pojedinih graničnih prelaza

Ministarstvo unutrašnjih poslova, u dogovoru sa nadležnim pograničnim organima Mađarske, zbog povećane frekvencije saobraćaja na …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.