Novo igralište u Dudovoj šumi

U Dudovoj šumi nedavno je postavljeno novo igralište, a kako najavljuju iz mesne zajednice, tokom naredne godine biće obnovljena još 4 igrališta na teritoriji ove mesne zajednice. Osim novih igrališta, stanovnici MZ “Dudova šuma” u pojedinim ulicama dobiće i novi asfalt.

Srđan Oluić redovno dolazi na igralište u Dudovoj šumi sa sinom Ilijom. Maleni Ilija uskoro puni dve godine, ali iako žive na drugom kraju grada, najviše voli da se igra u Dudovoj šumi. Otac Srđan smatra da je novo igralište bezbednije za decu.

Pre nešto manje od mesec dana jedan deo starog igrališta u Dudovoj šumi zamenilo je novo, moderno dečje igralište na tartan podlozi. Sredstva za obnovu ovog igrališta obezbeđena su kroz projekat „Obnova i poboljšanje bezbednosnih uslova dečijih igrališta“ –IPA 2014, između Ministarstva finsija, Sektora za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije, Ministarstva omladine i sporta i Grada Subotice, a na osnovu pomoći Evropske unije u okviru Instrumenata za pretpristupnu pomoć za period 2014-2020 godine.

Kako najavljuju predstavnici MZ “Dudova šuma” za oko mesec dana ulica Lasla Sekereša biće presvučena novim slojem asfalta. Osim ovih radova, početkom naredne godine predviđena je izgradnja biciklističkih staza i novog asfalta u ulici Zrinjskog i Frankopana.

Predsednik MZ “Dudova šuma” rekao je da u planu da u narednom periodu u ovoj mesnoj zajednici budu obnovljena još 4 dečja igrališta, i to igralište na Aleji Maršala Tita ispred broja 19, zatim igralište u Dušana Petrovića, na Trgu Jakaba i Komora i u Praškoj ulici.