Novine u školama

 

Od 1. septembra učenike petog razreda očekuju tri nova predmeta Fizičko i zdravstveno vaspitanje, Tehnika i tehnologija i Informatika i računarstvo, a Ministarstvo prosvete će nastaviti da oprema škole računarima i zbog nastave Informatike i zbog povećanja digitalnih kompetencija zaposlenih, izjavila je danas pomoćnica ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje Vesna Nedeljković.
„U poslednja dva meseca opremili smo preko 40 škola računarskom opremom i ovih dana u škole u Srbiji stiže još 700 računara. Iz sredstava oportuniteta opremljeno je 10 škola, velika je i pomoć društveno odgovornih kompanija. Telekom oprema 20 kabineta, a mnoge kompanije su već donirale računare školama. Nastavićemo da opremamo škole računarima, ne samo zbog nastave Informatike, već i zbog ukupnog povećanja digitalnih kompetencija svih zaposlenih u školama. U tom smislu vazno je napomenuti da je sa Evropskom investicionom bankom dogovoren kredit za nabavku 4.600 računara“, rekla je Vesna Nedeljković agenciji Beta.
Ona je rekla da je Informatika i računarstvo iz izbornog statusa prešla u obavezni predmet, a da će jedna od novina biti programiranje kao deo nastavnog sadržaja.