Novi projekat Udruženja za pomoć osobama sa autizmom

Državni sekretar Nenad Ivanišević i članovi Gradskog veća Ilija Đukanović i Nataša Aleksić, posetili su Gradsko udruženje za pomoć osobama sa autizmom, koje će u naredna četiri meseca sprovoditi projekat pod nazivom „Osnaživanje porodice kao vid podrške osobama sa autizmom“. Ministarstvo za rad podržalo je ovaj projekat sa 426.000 dinara.

Iz Udruženja navode da se ovaj projekat prvenstveno fokusira na osnaživanje roditelja, kroz dnevne aktivnosti koje će se sprovoditi u prostorijama Udruženja. U naredna 4 meseca, za decu će biti organizovane aktivnosti u okviru dnevnog boravka, kroz koji će proći oko 40 dece.

Predstavnici lokalne samouprave napominju da ovo Udruženje suži kao primer ispravnog funkcionisanja jednog gradskog udruženja. Grad je i ranije izdvajao sredstva za pomoć ovom, ali i ostalim udruženjima, a to će nastaviti da radi i u budućnosti, poručuje član GV Ilija Đukanović.

Ministarstvo za rad izdvaja značajna sredstva za projekte iz Subotice, podsetio je državni sekretar Nenad Ivanišević. Zahvaljujući kvalitetnim projektima Ministarstvo je u Suboticu uložilo preko 2 miliona e. 

Državni sekretar je, prilikom obilaska Udruženja Autizam, izjavio da očekuje da će u narednom periodu biti raspisane javne nabavke za izgradnju Ambulante na Prozivci, kao i za izgradnju fiskulturne sale u OŠ „Đuro Salaj“. Takođe, najavio je i da će uskoro započeti razgovori oko izgranje 1. faze nove Hitne pomoći.