Novi obrazovni profil u Politehničkoj školi

Povodom promocije novog dualnog profila u Politehničkoj školi, stručni saradnik Privredne komore Srbije, Janoš Bagi, naveo je da su prednosti ovih profila ne samo u konkretnom radnom iskustvu i novčanoj naknadi za rad koji učenici obavljaju, već pre svega i u obezbeđenom poslu po završetku školovanja.
Po prvi put u Politehničkoj školi učenici će u novoj školskoj godini,imati priliku da upišu dualni profil Operater osnovnih građevinskih radova. Praktična nastava izvodiće se na području grada Subotice, a đaci će uz pratnju profesora iz škole, ali i uz mentore kompanija obavljati radove. Praktična nastava raspoređena je u zavisnosti od školske godine, po broju časova.
Za ovaj smer praktična nastava biće organizovana u pojedinim firmama i kompanijama, koje učestvuju u obrazovanju učenika ovog profila zbog potrebe za takvim zanimanjem, poručuju iz škole. Operater osnovnih građevinskih radova je treći po redu dualni profil u ovoj školi, a ove godine ovaj profil učenici će moći da pohađaju na mađarskom nastavnom jeziku.
Implementacija dualnog sistema obrazovanja traje već nekoliko godina unazad i pokazuje dobre rezultate, a u programu učestvuje preko 50 kompanija, navodi samostalni stručni saradnik Privredne komore Srbije, Janoš Bagi. Razlozi zbog kojih učenici treba da upišu dualne smerove su višestruki navode iz Privredne komore Srbija.
U implementiranju dualnog sistema obrazovanja učestvuju Privredna komora Srbije u saradnji sa Ministarstvom prosvete, lokalna samouprava kao i školska uprava. U Subotici pored Politehničke škole u ovom programu učestvuju i Ekonomska , Hemijsko – tehnološka škola i Tehnička škola “Ivan Sarić”.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime