Novi konkursni krug Fondacije „Prosperitati“

Od danas je aktivan osmi konkursni krug Fondacije „Prosperitati“, koji podrazumeva dve konkurne linije, jedna je namenjena za tehnološki razvoj, a druga za razvoj turizma na teritoriji APV. Ukupan budžet novog konkursnog kruga je 20 miliona evra. Vlada Mađarske 2016. godine počela je sa realizacijom programa podrške vojvođanskim Mađarima, a do sada je, u okviru tog programa, u Vojvodinu uloženo 300 miliona evra, rekao je zamenik ministra u Vladi Mađarske, Levente Mađar. On je na današnjoj konferenciji za medije rekao da su u okviru osmog konkursnog kruga, koji je aktivan od danas, između ostalog, planirana ulaganja u razvoj turizma na teritoriji APV. Ukupan budžet namenjen za konurse iz oblasti turizma iznosi 10 miliona evra.
U okviru osmog konkursnog kruga pruža se i mogućnost realizacije većih poduhvata u sferi razvoja tehnologije, rekao je predsednik SVM-a, Ištvan Pator. Ukupan okvir raspoloživih sredstava za to je, takođe, 10 miliona evra.
U prethodne četiri godine, kroz 7 konkursnih krugova, između ostalog, oko 1000 porodica rešilo je stambeno pitanje, otvoreno je više hiljada radnih mesta, odnosno za više hiljada ljudi su obezbeđeni odgovarajući mesečni prihodi. Govoreći o značaju ovog projekta, zamenik ministra u Vladi Mađarske, Levente Mađar je rekao da pružanjem pomoći vojvođanskim Mađarima, Vlada ove zemlje pomaže i razvoju celokupne privrede u Srbiji.