Novi domaći i međunarodni uspesi veslača „Palića“

Predstavnici Veslačkog kluba „Palić“ osvojili su ukupno 13 medalja na tradicionalnom „Dunavskom kupu“, koji je održan u Kaloči, u susednoj Mađarskoj, i, u konkurenciji deset posada, zauzeli su četvrto mesto, dok su se u nastavku ovog takmičenja, koje je održano u Mohaču, okitili sa još 24 odličja, pa im je pripao pehar za osvojenu treću poziciju u generalnom plasmanu, iza dva velika mađarska kluba, „Solnoka“ i „Mohača“.

Na izbornoj regati Veslačkog saveza Srbije, koja je upriličena na Srebrnom jezeru kod Velikog Gradišta, juniorka Veslačkog kluba „Palić“ Nikolina Đorđević, sa partnerkom Anđom Simić iz zemunskog „Galeba“, stigla je na cilj prva u trci dublskulova i tako je uspela da postigne normu za ulazak u reprezentativnu posadu naše zemlje, koja će učestvovati na Balkanskom šampionatu, čiji domaćin će, od 14. do 15. septembra, biti Beograd.

Na tom nadmetanju Nikolina će biti član posade četverca skul, a senior Veslačkog kluba „Palić“, Martin Mačković, sa reprezentacijom Srbije, trenutno, se nalazi u Lincu, gde će nastupiti na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu, koje će se, od 25. avgusta do 1. septembra, održati u ovom austrijskom gradu.