Novi ciklus nagradne igre „Uzmi račun i pobedi – 2018“

Za novi ciklus nagradne igre „Uzmi račun i pobedi – 2018“ građani će od danas moći da počnu sa slanjem fiskalnih računa i slipova, a prvo izvlačenje nagrada biće u martu. Važiće ista pravila kao i u prethodnom ciklusu nagradne igre, a promena je što koverte za slanje računa više neće biti tipske, već će građani moći da šalju koverte u različitim formatima.
Kao i prethodni put, u koverti je potrebno da bude deset fiskalnih računa ili deset slipova, sa najmanjim iznosom po računu ili slipu od 100 dinara. Kada je u pitanju nagradni fond, biće dvostruko veći nego prethodni, kada je bio 135 miliona dinara, a igra će se odvijati u dva ciklusa, te će i duže trajati. Takođe, sada će direktni priređivač nagradne igre biti Vlada Srbije. Učesnici konferencije naveli su da su računi koji mogu „učestvovati“ u nagradnoj igri oni od prvog januara ove godine, da će poštarina biti besplatna, a kao i prethodnog puta u nagradnoj igri ne mogu da učestvuju maloletna lica.
Premijerka Ana Brnabić je na predstavljanju igre „Uzmi račun i pobedi – 2018“ istakla da su prethodna i ova godine borbe protiv sive ekonomije i da je tokom prethodne godine napravljeno nekoliko značajnih koraka u toj oblasti.
Ona je kazala da se borba protiv sive ekonomije odvija u četiri ključna pravca: unapređenje inspekcija, uvođenje podsticaja za legalno poslovanje, smanjenje birokratije i jačanje poreske kulture.