Novi ciklus nagradne igre ,,Uzmi račun i pobedi 2018“

Zbog velikog uspeha ostvarenog prošle godine nagradnom igrom ,,Uzmi račun i pobedi“ Vlada Srbije u saradnji sa NALEDOM i Savezom za fer konkurenciju započela je novi ciklus nagradne igre ,,Uzmi račun i pobedi 2018“. Nagradna igra se realizuje kao deo medijsko-edukativne kampanje u sklopu proglašenja 2018.godine za Godinu borbe protiv sive ekonomije. Prema istraživanju NALEDA tokom prošle godine u nagradnoj igri je učestvovalo je 37% građana Srbije, postignut je cilj podizanja svesti građana o važnosti suzbijanja sive ekonomije, a podrška građana je u tom periodu bila 94%.
Nina paket Počeo drugi ciklus nagradne igre Uzmi račun i pobedi
Građani sa kojima smo razgovarali rekli su nam da su prošle godine učestvovali u nagradnoj igri. Kako kažu račune svakako uzimaju redovno zbog čega će ove godine ponovo učestvovati u nagradnoj igri.
Iz NALEDA poručuju da su veoma zadovoljni rezultatima koje su postigli na nivou države, zapažen je porast prijava građana za neizdavanje fiskalnih računa za 50 %, a zabeležen je i porast bezgotovinskog plaćanja što očekuju i tokom drugog ciklusa. Oni napominju da se naš grad našao tek na 113. mestu od ukupno 187 lokalnih samouprava koje su učestvovale u nagradnoj igri. Iz Subotice je poslato svega 149.166 koverti, što je tek nešto iznad koverte po glavi stanovnika. Ove godine nagradni fond je dupliran, a devet lokalnih samouprava biće nagrađeno sa po 23.000evra za projekte od javnog značaja.

U ovom ciklusu nagradne igre koja će imati dva kruga, prvo izvlačenje će biti početkom marta. Promena u pravilima učestvovanja u odnosu na predhodnu godinu se odnosi samo na koverte te sada građani mogu da pošalju račune putem bilo koje koverte. Minimalna vrednost računa koji ne treba da bude stariji od 1.januara 2018. je 100 dinara, potrebno je poslati 10 računa ili slipova, na prednjoj strani koverte treba upisati ,,Uzmi račun i pobedi“, a na poleđini koverte lične podatke. Pravo učešća imaju samo punoletne osobe, a broj koverata koje jedan učesnik može da pošalje nije ograničen.