четвртак , 7 јула 2022
Naslovna / Uncategorized / Nove mere: Ugostiteljski objekti do 1 čas, a prodavnice do 23 časa

Nove mere: Ugostiteljski objekti do 1 čas, a prodavnice do 23 časa

Štab za vanredne situacije Grada Subotice izdao je novu Naredbu, koja je već stupila na snagu, a koja se odnosi na javna okupljanja, odnosno rad trgovinskih i ugostiteljskih objekata u našem gradu. Između ostalog, produžuje se radno vreme ugostiteljskih objekata koji imaju bašte do 1 čas iza ponoći, a prodavnice mogu da rade do 23 časa.

Kako se navodi u najnovijoj Naredbi, prilikom održavanja javnih kulturno-umetničkih događaja na otvorenom i u zatvorenom prostoru dozvoljeno je prisustvo najviše 500 posetilaca istovremeno, s tim da u zatvorenom svako drugo mesto za sedenje bude slobodno, a na otvorenom da se drži distanca od jedan i po metar. U oba slučaja obavezno je nošenje zaštitnih maski za posetioce, kao i za lica koja učestvuju u organizaciji događaja.

Što se tiče mera za pravna lica i preduzetnike koji obavljaju trgovinsku (maloprodajnu) i ugostiteljsku delatnost koje obuhvataju prodaju hrane i pića, tu delatnost, odnosno pružanje usluga, oni mogu da ivana vest nove merobavljaju, uz primenu preventivnih mera.

Radno vreme ugostiteljskih objekata ograničava se tako da objekti koji nemaju baštu i noćni klubovi neće raditi od 21 čas do 6 časova narednog dana, dok objekti koji imaju baštu neće pružati ugostiteljske usluge u zatvorenom delu objekta od 21 čas, a u otvorenom delu objekta (bašti) od 1 čas iza ponoći do 6 časova ujutro.

Pravna lica i preduzetnici koji prodaju robu ili pružaju usluge u trgovinskim centrima i sličnim objektima u kojima se obavlja delatnost u oblasti trgovine na malo, a koja obuhvata prodaju robe i vršenje usluga u lokalima u koje se ulazi iz većeg zatvorenog prostora, dužni su da, u odnosu na zaposlene i korisnike usluga, primene sve preventivne mere od uticaja na bezbednost i zdravlje zaposlenih i korisnika usluga.

Radno vreme prodavnica, trgovinskih centara i drugih maloprodajnih trgovinskih objekata ograničava se tako da ti objekti neće raditi od 23 časa do 6 časova narednog dana.

Priređivači posebnih i klasičnih igara na sreću mogu nastaviti sa priređivanjem igara u objektima pod uslovom da budu primenjene sve preventivne mere.

 

 

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Održan je drugi po redu memorijalni stonoteniski turnir Luka Andrašić

U stonoteniskom centru hale sportova,održan je drugi po redu memorijalni stonoteniski turnir Luka Andrašić.Veliki broj …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.