Nove lopte i dresovi za tri fudbalska kluba

Tri fudbalska kluba iz Subotice, Novog Žednika i Male Bosne dobili su pakete sportske opreme od Fudbalskog saveza Srbije. Predstavnicima klubova opremu je danas uručio potpredsednik FSS Branislav Nedimović.

Među klubovima koji su danas dobili opremu od Fudbalskog saveza Srbije je i Fudbalski klub “Preporod” iz Novog Žednika, član Vojvođanske fudbalske lige “Sever”. Donacija u vidu lopti i dresova za prvi tim od višestrukog je značaja, rekao je Nemanja Prole, koordinator za rad sa mlađim kategorijama u ovom fudbalskom klubu, koji broji 80 članova.

Sport je jedan od stubova razvoja Subotice i u narednom periodu lokalna samouprava nastaviće da podržava sve aktivnosti svojih klubova i da ulaže u sportsku infrastrukturu, rekao je gradonačelnik Stevan Bakić. Naglasio je da u okviru Sportskog saveza Subotice funkcioniše 150 klubova i sportskih organizacija, što opravdava titulu da je Subotica grad sportova.

Sportsku opremu dobio je i Omladinski FK “Mala Bosna 2015” i FK “Lokomotiva” iz Subotice, a pakete je uručio potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Branislav Nedimović.