Nove kreditne linije Razvojnog fonda AP Vojvodine

U prostorijama Regionalne privredne komore predstavnici Razvojnog fonda Vojvodine predstavili su kreditne linije ove institucije za investiciona ulaganja, za nabavku nove i polovne poljoprivredne mehanizacije, za kupovinu zemljišta, kao i nove kreditne linije za održavanje energetske efikasnosti.

Kreditne linije Razvojnog fonda AP Vojvodine namenjene su registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, pravnim licima i preduzetnicima. Kamatne stope se kreću od 1-3% na godišnjem nivou, a period odobravanja kredita je do mesec dana od momenta podnošenja zahteva. Krediti su do 7 godiona sa grejs periodom do 24 meseca. Za registrovana poljoprivredna gazdinstva postoje kreditne linije za kupovinu poljoprivrednog zemljišta, za kupovinu nove ili polovne mehanizacije, za sve investcicije u poljoprivredi, za IPARD investicije, kao i za turizam. Ove godine uvedena je nova kreditna linija za finansiranje klimatski održivih investicija sa kamatnim stopama od 1-3% na godišnjem nivou, osim za kupovinu poljoprivredne mehanizacije.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam subvencioniše i sufinasira dve kreditne linije za turizam putem Razvojnog fonda Vojvodine.

Za pravna lica i preduzetnike postoje kreditne linije za investicije u privredi, za obrtna sredstva i za krajnja obrtna sredstva, kao i kreditne linije za turizam i za finansiranje klimatski održivih investicija.Pravna lica i preduzetnici koji apliciraju kod Razvojnog fonda Vojvodine moraju da posluju minimum 2 godine i da imaju pozitivan finansijski izveštaj u poslednjoj godini.