недеља , 5 децембра 2021
Naslovna / Društvo / Nove elektroinstalacije u OŠ „Majšanski put“

Nove elektroinstalacije u OŠ „Majšanski put“

Osnovna škola “Majšanski put” od dobijenih sredstava Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje završila je sanaciju elektroinstalacija, kao i zamenu rasvete u jednom delu škole. Visina dobijenih novčanih sredstava iznosila je gotovo dva miliona dinara.

U OŠ “Majšanski put” stare svetiljke koje su bile u veoma lošem stannju, zamenjene su novim LED svetlima. Kako obajšnjava direktora ove obrazovne ustanove, Beata Bognar, prva faza radova je završena, dok po planu projekta ostaju da se realizuju još četiri. Ona ističe da je ovaj projekat važan za školu jer im je na prvom mestu da učenicima i radnicima obezbede kvalitetne i pre svega bezbedne uslove za rad.

Škola je dobila sredstva na konkursu pokrajine za finansiranje i sufinansiranje radova u školama koji je bio raspisan početkom godine. Pokrajinski sekretar za obrazovanje, Žolt Sakalaš, podsetio je da je bitno za sve škole koje žele da konkurišu za dobijanje sredstava da, pored dokumentacije, sagledaju šta su prioriteti u njihovim školama.

Ova obrazovna ustanova godinama uspešno učestvuje i na mnogim konkursima, rekao je predsednik Skupštine grada, Balint Pastor, navodeći da je tokom proteklih godina iz domaćih projekata u ovu školu uloženo oko 14 miliona dinara, a gotovo identična sredstva stigla su i iz Mađarske.

OŠ “Majšanski put” pohađa 620 učenika u 30 odeljenja, a nastava se odvija na srpskom i na mađarskog nastavnom jeziku.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Priključak na gasnu distributivnu mrežu na rate

Subotičani će od februara moći da plate priključak na gasnu distributivnu mrežu na rate, rečeno …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *