Nova rasveta u Savremenoj galeriji

U četiri prostorije u Savremenoj galeriji postavljena je nova galerijska rasveta. Nova rasveta vredna 3 miliona dinara, postavljena je kroz projekat “Gradovi u fokusu” Ministarstva kulture i informisanja.

U prvoj fazi projekta postavljena je nova galerijska rasveta u 4 prostorije uz kompletne građevinske radove, dok će u drugoj fazi nova rasveta biti postavljena u još 4 prostorije, a uz to će biti ugrađena i savremena oprema koja će omogućiti Savremenoj galeriji da i infrastrukturno ide u korak sa vremenom. Nova rasveta je jako značajna za ovu ustanovu kulture, ističe njen direktor, Arpad Blaško.

Nova rasveta ugrađena je zahvaljujući uspešnoj aplikaciji Savremene galerije na konkurs Ministarstva kulture i informisanja “Gradovi u fokusu”, istakao je predsednik Skupštine grada i narodni poslanik dr Balint Pastor. Vrednost ovog projekta je 3 miliona dinara.

Savremena galerija osnovana je 1962. godine kao Likovni susret – Palić, a ove godine u aprilu proslaviće 6 decenija postojanja. Od 1969. Savremena galerija nalazi se u palati Ferenca Rajhla.