Nova oprema u ORL odeljenju Opšte bolnice

U ORL odeljenje Opšte bolnice stigla je nova oprema – dijagnostičko terapijski aparat najnovije generacije, zahvaljujući kojem će se ubrazati dijagnostika oboljenja uha, grla i nosa kod pacijenata, ali i obezbediti kvalitetnije pružanje zdravstvenih usluga. Vrednost novog aparata iznosi oko 7 miliona dinara.

Dijagostičko terapijski aparat najnovije generacije koji pruža mogućnost za pregled pacijenata na jednom mestu, stigao je u subotičku bolnicu. Zahvaljujući ovom aparatu, lekari mogu odmah uraditi mikroskopski i endoskopski pregled nosa i nosnog sprata ždrela, kao i endoskopski pregled grkljana. Ovaj dijagnostičko terapijski aparat opremljen je kompjuterom i kamerom, a upotrebnom fleksibilnog video laringoskopa, pregled se može i snimati i arhivirati, što omogućuje lakše uočavanje detalja koji se na samom pregledu ne vide.

Oprema obuhvata i prilagođenu radnu stolicu za pacijenta, koja može da se postavi u ležeći položaj, što je značajno za ispitivanje otoneuroloških pacijenata. Kako ističe direktor Opšte bolnice, dr Slobodan Puškar, vrednost ove opreme iznosi između šest i sedam miliona dinara, a dijagnostičko terapijski aparat nije jedina nova oprema koja je stigla u bolnicu u proteklom periodu.

Zahvaljujući modernizaciji ORL odeljena, ubrazaće se dijagnostika oboljenja uha, grla i nosa kod pacijenata, ali i omogućiti kvalitetnije pružanje zdravstvenih usluga, što je primarni cilj, navode u Bolnici.