Nova izložba u Otvorenom univerzitetu do 30. aprila

Izložba “Tri godine Ukrštenih rezidencija u oblasti stripa između Francuske i Srbije” otvorena je danas u Galeriji Otvorenog univerziteta. Na izložbi je predstavljeno 60 radova šest autora i autorki koji su učestvovali u rezidencijalnom programu. Svi zainteresaovani izložbu mogu pogledati do 30. aprila.

Ilija Jakovljević jedan je od autora čiji su radovi prikazani na izložbi, a koji je tokom juna i jula 2021. bio rezident Kuće autora u najvećem centru za strip u Evropi – Angulemu. Projekat koji je prijavio na konkurs nosi naziv “Big Rock Energy”, a radi se o Sci-Fi komediji koja želi da ukaže na destruktivno ponašanje prema životnoj sredini, kao i važnost poštovanja različitosti.

Pored Ilijinih, predstavljeni su radovi Dragane Radanović i Anđele Janković, kao i Alize De Pen, Kler Bro i Leopolda Pridona iz Francuske. Svako od rezidenata predstavilo je po 10 radova iz projekata koje su razvijali u poslednje tri godine tokom rezidencija u Pančevu i Angulemu. Radovi su bili izloženi i u Srpskom kulturnom centru u Parizu.

Izložbu organizuje Agencija KomunikArt uz partnersku podršku Francuskog instituta u Srbiji i Kulturnog centra Pančeva, uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.