Nov ultrazvučni aparat na Odeljenju kardiologije Opšte bolnice Subotica

Odeljenje kardiologije Opšte bolnice Subotica krajem jula dobilo je nov ultrazvučni aparat koji predstavlja najmoderniju tehnologiju medicinkse opreme. Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo je obezbedio 11,2 miliona dinara za kupovinu ovog aparata koji će omogućiti da se pregledi koji se sada obavljaju u Kliničkom centru Srbije i Institutu za kardiovaskularne bolesti u Kamenici rade u subotičkoj bolnici.

Ultrazvučni kolor dopler aparat Philips Epik 5c predstavlja aparat najnovije generacije kojim se pacijentima u Opštoj bolnici Subotica vrši snimanje srca i krvnih sudova. Po rečima lekara, pored stručnog usavršavanja kadra neophodna je i tehnologija koja ide u korak sa vremenom. Bolesti srca i krvnih sudova zastupljeni su kod oko 53% svih pacijenata, te je značaj ovog aparata kao i njegova priprema izuzetno bitna, kako za pacijente tako i za lekare.

Ultrazvučni aparat trenutno se koristi za ultrazvuk srca i krvnih sudova, a u planu je da se u skorije vreme primenjuje i za preglede koji se trenutno obavljaju u Novom Sadu i Beogradu.

Iz Opšte bolnice Subotica najavljuju nabavku mobilnog ultrazvučnog aparata koji će se koristiti za preglede koji se obavljaju u intenzivnim jedinicama.