„Noć muzeja“ na 29 lokacija u gradu

Manifestacija  „Noć muzeja“ biće održana sutra na 29 lokacija u gradu i na Paliću. Sve ustanove koje učestvuju u ovoj manifestaciji, svoja vrata otvoriće za posetioce sutra od 17h pa sve do 1h iza ponoći.

U Gradskom muzeju se i ove godine očekuje veliki broj posetilaca, a pored stalne postavke i bogatog propratnog programa posetioci će moći da pogledaju film o ovoj ustanovi, koji će biti prikazan povodom 70 godina postojanja.

Palić će po prvi put ove godine učestvovati u Noći muzeja, a dešavanja će biti upriličena na pet lokacija, odnosno u biblioteci na Paliću, u biokopu Abazija, hotelu „Prezident“ i na Termalnom bazenu. U hotelu „Prezident“ i na Termalnom bazenu će na samom početku manifestacije tj. od 17h biti održan zabavni program za najmlađe, a na Velikoj terasi od 19h nastupiće poznati mađarski pevač Kris Rudolf. Svoja vrata za posetioce sutra će, po prvi put, otvoriti bioskop Abazija .

Svoja vrata za posetioce sutra će, između ostalih, otvoriti i Gradska suvenirnica, Zavičajna galerija „ dr Vinko Perčić“, Gradska biblioteka, Istorijski arhiv, te Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika kulture. U Savremenoj galeriji biće upriličeno stručno vođenje kroz postavku diSTRUKTURA, a posetioce će voditi kustoskinja izložbe Nela Tonković. Subotičani, ali i svi gosti sutra će imati priliku da obiđu i obnovljenu Sinagogu, te uživaju u novom izgledu ovog velelepnog objekta.

U pozorištu „Deže Kostolanji“ biće upriličen trening sa glumcima koji će voditi glumica Marta Bereš, a posetioci će imati jedinstvenu priliku da zavire iza kulisa. U Narodnom pozorištu od 19:30h biće odigrana predstava Avgust u okrugu Osejdž, a bogat program biće upriličen i u Italijanskom kulturnom centru „Piazza Italia“. Na svih 29 lokacija sutra će biti postavljani plakati io flajeri sa detaljnim programom manifestacije Noć muzeja.