Noć muzeja i ove godine privukla veliki broj posetilaca

Devetnaesta po redu Noć muzeja održana je u subotu u našem gradu, a Subotičani su imali priliku da na 28 lokacija uživaju u ovoj kulturnoj manifestaciji koja svake godine izaziva veliko interesovanje.

Nosilac i organizator manifestacije, Gradski muzej pripremio je bogat program za posetioce koji su imali priliku da istraže bogatu riznicu ove ustanove. Posetiocima su bile dostupne 2 stalne postavke: Prirodnjačkog odeljenja i arheološka postavka, zatim gostujuća izložba o likovnoj koloniji o Nađbanji, a pored toga i izložba o istoricizmu, kao i izložba o Juliju Korhecu- „Ukus prošlosti“. Gradski muzej je pored postavki, za posetioce pripremio i bogat program.

Među posećenijim lokacijama u Noći muzeja bila je i Savremena galerija čija su vrata za posetioce bila otvorena do ponoći.

Među obrazovnim ustanovama koje su učestvovale u ovogodišnjoj manifestaciji bila je i Gimnazija „Svetozar Marković“. Profesori i učenici ove škole pripremili su za posetioce izložbe i Muzički vremeplov- koncert hora i Muzičke sekcije Gimnazije.

Noć muzeja u našem gradu održava se od 2008. godine, a ove godine su u manifestaciji koja je trajala od 18- 24 časa, učestvovale sve ustanove kulture na području grada, pojedine obrazovne ustanove i brojna udruženja građana.