Ušumović Davčik: Nisu tačni medijski natpisi o neracionalnom trošenju na ugostiteljske usluge

U dnevnom listu “Blic” prethodnih dana pojavili su se natpisi koji su netačni i nerealni, poručila je načelnica Gradske uprave Subotica, Marija Ušumović Davčik. Kako kaže Ušumović Davčik, u tekstu od petka stoje netačni podaci uz koje je prikazana i fotografija pečata Gradske uprave. Ona dalje objašnjava da svaki organ lokalne samouprave ima svoj pečat, te da se dokumenti nastali u radu određenog organa overavaju sa pečatom tog organa.

Ušumović Davčik je iznela i podatke o realizaciji dela budžeta koji se tiču ugostiteljskih usluga i reprezentacija. Kako je navela u finansijskom planu gradonačelnika za tekuću godinu na ime ugostiteljske usluge, što podrazumeva usluge smeštaja, keteringa i restorana, planirano je milion i po dinara sa PDV-om, a do sredine ovog meseca realizovano je nešto preko 880 hiljada dinara.

Takođe, izneti su podaci i za Gradsku upravu, prema kojima je na ime ugostiteljske usluge za tekuću godinu planirano 590 hiljada sa PDV-om, a do 15. jula je realizovano nešto preko 111 hiljada dinara. Za reprezentacije je planirano 2 miliona sa PDV-om, a do sredine ovog meseca realizovano nešto preko milion dinara. Grad je u više navrata imao kontrolu Državne revizije, podseća Ušumović Davčik i tvrdi da nije bilo primedbi na utošak sredstava koja se odnose na ove namene.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime