Nema rada tokom prvomajskih praznika

Tokom prvomajskih praznika, javna i javno komunalna preduzeća, kao i druge javne ustanove neće raditi ili će pružati usluge po izmenjenom radnom vremenu.
Prvog i drugog maja u Domu zdravlja rad će biti organizovan kroz dežurstvo. Nijedna ambulanta u gradskom i prigradskom naselju neće raditi, a dežurstvo će obavljati Služba za hitnu medicinsku pomoć 24 časa, u Ulici Petefi Šandora 24. Zdravstvene stanice u Bajmoku i Čantaviru organizovaće dežurstvo na isti način kao Služba za hitnu medicinsku pomoć. Tokom oba dana praznika, dežurstvo će biti organizovano i u Dečijem dispanzeru, od 8 do 24 časa, kao i u zgradi Zubne poliklinike, u vremenu od 7 do 13 časova.
Apoteka ispod Gradske kuće će raditi non stop. Apoteka 10 na Paliću će za 1. i 2. maj raditi od 9 do 17 časova, dok će Apoteka 13 u Čantaviru i Apoteka 14 u Bajmoku raditi samo 2. maja, u periodu od 8 do 13 časova.
Za vreme praznika, JKP „Čistoća i zelenilo“ neće odvoziti komunalni otpad iz domaćinstava, osim 2. maja, kada će se odvoziti otpad samo iz MZ Bikovo. Gradska deponija će biti otvorena i dostupna sugrađanima po ustaljenom rasporedu, dok blagajna preduzeća neće raditi. Blagajna JKP „Vodovod i kanalizacija“ neće raditi ni 1. ni 2. maja.
Tokom praznika biće dežurne samo dve pošte, na Segedinskom putu 92 i Bajskom putu 58. 
Sve gradske i prigradske linije JP „Subotica-trans“ će saobraćati 1. i 2. maja po nedeljnom redu vožnje. Linija Subotica-Beograd neće saobraćati 1. i 2. maja, dok međunarodna linija Subotica-Segedin neće saobraćati samo 1. maja. Linija Subotica-Novi Sad, s vremenom polaska iz Subotice u 11:45 i vremenom povratka iz Novog Sada u 20 časova, saobraćaće oba dana praznika.
Gradska linija 6 će 1. maja saobraćati od 9 časova na svakih 10 minuta od Lifke, odnosno od Vikend naselja. Poslednji polazak biće u 00:30 sa Vikend naselja, odnosno 2. maja od 9 časova na svakih 15 minuta od Lifke, odnosno od Vikend naselja. Poslednji polazak biće u 22:15 časova sa Vikend naselja.
Upravne kancelarije JKP „Stadion“, kao i Stonoteniska sala, Hala sportova i Gradsko strelište neće raditi za vreme prvomajskih praznika. SRC Prozivka neće raditi samo 1. maja, dok će 2. maja raditi po redovnom radnom vremenu. Sportski tereni u Prvomajskoj, kao i Gradski stadion, neće raditi 1. maja, dok će 2. maja biti obezbeđeno dežurstvo.