Nega lica nakon zime

Kako bismo koži lica povratili sjaj nakon tmurne zime, najvažnije je da uspostavimo stabilan hidrobalans. Kozmetičari ističu da je najvažnije da kožu lica svakodnevno dobro čistimo i da je redovno hidriramo kremom koja odgovara našem tipu kože i njenom trenutnom stanju.

Sa dolaskom proleća i toplijeg vremena nega kože lica trebalo bi da bude fokusirana na hidriranost kože, poručuju kozmetičari. Kožu treba negovati prema tipu kože i njenom trenutnom stanju. S proleća treba nadoknaditi sve što je koža tokom zibe izgubila usled izloženosti hladnom vremenu i suvom vazduhu. Sa naglim dolaskom viših temperatura vazduha, često koža lica bude iziritirana pa odreaguje crveneći se, usled izloženosti suncu i vetru. Kozmetičari poručuju da je za dobru funkciju i lepotu kože, najvažnije uspostaviti stabilan hidrobalans.

Pravilna nega kože podrazumeva svakodnevno čišćenje lica, posebno su pogodne micelarne vode. Nakon čišćenja potrebno je naneti hidrantnu kremu, a potom i kremu sa zaštitnim faktorom. Stručnjaci za trenutne vremeneske prilike savetuju da krema ima zaštitni faktor 50+ kako bismo lice zaštitili na najbolji način.

Ukoliko želite da negu lica prepustite stručnjaku, sada je pravo vreme kada je pogodno uraditi pored klasičnih i antiage tretmane bez obzira na godine. Kako kozmetičari kažu, ovi tretmani pored hidrokompleksa, sadrže i oksigenski, vitaminski i biljni kompleks koji koži vraćaju sjaj i nadokanđuju sve ono što je koža tokom zime izgubila.