Nedovoljan broj hranitelja za potrebe našeg grada

U 111 hraniteljskih porodica u našem gradu smešteno je 213 dece. Po oceni nadležnih za potrebe našeg grada hranitelja nema dovoljno.

Tokom prošle godine Centar za porodični smeštaj i usvojenje Subotica, održao je obuku za 9 porodica sa teritorije Subotice i Malog Iđoša. Ove godine u dve paralelne obuke za hranitelje, ukupno 20 porodica je osposobljeno da se bave hraniteljstvom. U Subotici je trenutno 111 hraniteljskim porodica, ali po rečima direktorke Centra za porodični smeštaj i usvojenje Subotica, Dragane Kilibarde, nedostaje urgentnih hranitelja.

Centru za porodični smeštaj i usvojenje Subotica dobio je tokom prošle nedelje odobrenje pokrajinske Vlade za dopunu sistemazacije za tri radna mesta, čime će biti omogućeno preuzimanje nadležosti po pitanju porodičnog smeštaja i usvojenja na teritoriji celog Severnobačkog okruga.

Centar za porodični smeštaj i hraniteljstvo nalazi se na mestu gde se nekada nalazila Nacionalna služba za zapošljavanje, na adresi Trg Republike 3, na trećem spratu.