Nedimović u obilasku subotičkih sela

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović danas je nastavio obilazak sela u okoini Subotice i tom prilikom sastao se sa poljoprivrednicima kako bi iz “prve ruke” čuo sa kojim problemima se suočavaju.
Na imanju Mikloša Balaše ima 500 grla, od toga preko 200 krava muzara. Na godišnjem nivou ova farma mlekari preda oko 2 miliona litara mleka. Iako koriste državne subvencije, domaćin kaže da ovaj posao nije uvek isplativ.
Država je ove godine stočarima dala u zakup zemljište na 10 godina, podsetio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, a vlasnik farme muznih krava, Miroslav Brajkov tvrdi da je to bio dobar potez.
Dugoročni zakup državnog zemljišta je zahtev koji su poljoprivrednici upućivali državi u proteklih 20 godina, podsetio je Nedimović i dodao da će država kroz nove mere nastaviti da pomaže poljoprivrednicima.
Osim države, lokalnim poljoprivrednicima pomaže i Grad Subotica, što će nastaviti i u narednoj godini, rekao je gradonačelnik Bogdan Laban.
Nedimović je podsetio da je Subotica jedan od najvećih korisnika subvencija koje država plasira poljoprivrednicima, te dodao da od 160 hiljada rešenja koje izda država oko 8500 završi u našem gradu.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime