Nedimović: Subotički poljoprivrednici prošle godine dobili 8 miliona evra od države

Subotičkim poljoprivrednicima država je prošle godine dala skoro 8 miliona evra subvencija, poručio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović prilikom posete subotičkim selima.
Farmer iz Mišićeva, Miroslav Vukajlović kaže da, iako bi cena mleka mogla biti nešto viša, mlekarstvom se vredi baviti, naročito ako postoji podrška države, a ovaj farmer iskoristio je tu podršku.
Da država pomaže i da su podsticaji veoma značajni za stočare, potvrdio je i Stevan Cerovac iz Bačkog Dušanova, koji kaže da je nedostatak tržišta najveći problem u ovčarstvu.
Ministar poljoprivrede, Branislav Nedimović je istakao da su subotički poljoprivrednici dobro obavešteni o sistemu subvencija, o čemu svedoči podatak da je prošle godine svaki 20 zahtev za subvencije bio sa teritorije Grada Subotice. Nedimović je podsetio da je stočarima omogućen zakup državnog zemljišta na 10 godina i najavio podsticaje za tovno govedarstvo.
Gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban poručio je da je ponosan zbog toga što su subotički poljoprivrednici aktivni i što u tolikom broju apliciraju za subvencije.
U sklopu današnje posete Subotici Nedimović je, osim farme muzih krava u Mišićevu i farme ovaca u Bačkom Dušanovu, obišao i dve farme tovnih junadi i to u Đurđinu i Višnjevcu.