Nedelju pravoslavlja otvorila izložba „Traganje za verom“

U SKC “Sveti Sava” sinoć je otvorena 31. po redu “Nedelja pravoslavlja”. Prve večeri otvorena je izložba “Traganje za verom” znamenitog beogradskog i srpskog arhitekte i majstora crteža, Stevana Mićića.

Otvarajući manifestaciju po blagoslovu vladike bačkog Irineja, otac Dušan Đukić poželeo je svim građanima da praznik nad praznicima, vaskrsenje gospodnje, dočekaju u zdravlju, složi i sa najmilijima i pozvao sve građane da dođu na istorijske tribine i književne večeri koje će tokom ove nedelje biti organizovane u Zadužbini Dušana Radića.

Prvo veče u “Nedelji pravoslavlja” otvorila je izložba znamenitog beogradskog i srpskog arhitekte i majstora crteža, Stevana Mićića pod nazivom “Traganje za verom”. Kako je sam autor istakao, crteži su nastali tokom obilaska Svete Gore, što je kako ističe, doživeo kao vrstu poslušanja i traganja za verom, a sve što je video i osetio iskazao je putem svog najvećeg dara.

U ime lokalne samouprave, sve prisutne na otvaranju manifestacije pozdravio je i član GV zadužen za privredu, Srđan Samardžić.

U Zadužbini Dušana Radića sutra će od 19 časova na programu biti istorijska tribina „Istoriografski članci i rasprave“ koju će voditi istoričar Vasilije Krestić.