Nedelja italijanske kuhinje u Italijanskom kulturnom centru

Povodom obeležavanja Nedelje italijanske kuhinje, koja se obeležava u celom svetu, u petak je u Italijanskom kulturnom centru “Piazza Italia” održano gastronomsko veče. Cilj manifestacije koja se, uz podršku Ambasade Italije, održava sedmi put po redu, jeste da građanima približi italijansku kulturu i gastronomsko nasleđe ove zemlje.

Lazanje, paste, tiramisu i panakota samo su neki od tradicionalnih italijanskih specijaliteta koje su, uz kvalitetna vina, Subotičani imali priliku da probaju povodom Nedelje italijske kuhinje. Po tradiciji, italijanska jela i poslastice pripremili su učenici kulinarskog smera Srednje škole “Global” uz podršku preduzeća “Gemos Balkan”, koje se bavi distribucijom hrane za preduzeća u našoj zemlji.

Da su Subotičani zainteresovani za italijansku kulturu i vole specijalitete italijanske kuhinje potvrdio je i počasni vicekonzul Italije u Subotici, Karmine Taralo. Manifestacija, koja ima cilj da lokalnom stanovništvu dočara duh Italije, održava se svake godine od kada je osnovan Italijanski kulturni centar u našem gradu.

Nedelja italijanske kuhinje je manifestacija koja se širom sveta održava na inicijativu italijanske diplomatsko-konzularne mreže i Italijanskog instituta za kulturu, kako bi istakli značaj njenog gastronomskog nasleđa.