„Ne vozi zaustavnom trakom, ne zaustavljaj život“

JP „Putevi Srbije“ nastavlja u kontinuitetu da sprovodi aktivnosti u vezi sa unapređenjem bezbednosti saobraćaja i sistemski deluje na podizanje nivoa svesti učesnika u saobraćaju.

Edukativnom kampanjom „Ne vozi zaustavnom trakom, ne zaustavljaj život“, JP „Putevi Srbije“ želi da utiče na ponašanje vozača na autoputevima i probudi svest o značaju i upotrebi zaustavne trake.

Кampanja se sprovodi kako bi se uticalo na ponašanje vozača koji nepropisno koriste zaustavnu traku na autoputu i ima za cilj da promeni njihov način ponašanja kako bi zaustavnu traku oslobodili za kretanje

vozila pod rotacijom.

Prema podacima, u Republici Srbiji u saobraćajnim nezgodama godišnje život izgubi više od 500 lica. Srbija je u prethodne tri godine izgubila više od 120 lica u saobraćajnim nezgodama na autoputevima; Za poslednjih pet godina na autoputevima u zaustavnoj traci izgubljeno je više od 20 života Vodeći se tezom da se nezgode na putevima mogu sprečiti, JP „Putevi Srbije“ će sistemski delovati na podizanje nivoa svesti učesnika u saobraćaju.