недеља , 29 новембра 2020
Naslovna / Ekonomija / NBS: Referentna kamatna stopa zadržana na 1,25 odsto

NBS: Referentna kamatna stopa zadržana na 1,25 odsto

Izvršni odbor Narodne banke Srbije razmatrao je na današnjoj sednici aktuelna makroekonomska kretanja i očekivanja za naredni period i doneo odluku da referentnu kamatnu stopu zadrži na nivou od 1,25 odsto.
Donoseći takvu odluku, Izvršni odbor je pre svega imao u vidu ostvarene i očekivane efekte prethodno preduzetih mera monetarne politike radi ublažavanja negativnih posledica pandemije i podsticanja privrednog rasta.
Na sednici je istaknuto da rezultati u većini proizvodnih i uslužnih delatnosti četvrti mesec zaredom prevazilaze očekivanja, te da je sasvim izvesno da će na nivou godine stopa rasta BDP-a biti bolja od ranije projektovanih minus 1,5 procenata, i da će, prema novoj projekciji, pad iznositi oko 1,0 posto.
U saopštenju NBS se napominje da su izraženiji pozitivni rizici ka još povoljnijem ishodu u pogledu BDP-a, što će biti jedan od najboljih rezultata u Evropi.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Udruženje radnika na internetu u utorak predaje zahteve ministarstvu

Udruženje radnika na internetu predaće sutra Ministarstvu finansija zahteve koji se tiču obustave retroaktivne naplate …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *