четвртак , 21 јануара 2021
Naslovna / Društvo / Nastavljaju se radovi na proširenju saobraćajne i komunalne infrastrukture

Nastavljaju se radovi na proširenju saobraćajne i komunalne infrastrukture

Jedan od prioriteta lokalne samouprave jeste proširenje komunalne i saobraćajne infrastrukture, poručila je gradska menadžerka, Zagorka Panić, prilikom obilaska radova na postavljanju vodovodne cevi u naselju Nosa, te izgradnji biciklističke staze na Horgoškom putu. Projekti poput ovih dokaz su da lokalna samouprava vodi računa o razvoju celog grada, a ne samo užeg gradskog jezgra, navela je zamenica gradonačelnika, Timea Horvat.

U naselju Nosa pri kraju je druga faza radova na postavljanju vodovodne cevi u dužini od oko 2,5 km. Vrednost radova, koje zajednički finansiraju Grad i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, je oko 13,2 miliona dinara.

U toku su i radovi na izgradnji, oko 1,5 km, biciklističke ka Horgošu. Vrednost ove investicije iznosi 13,5 miliona, od čega je Grad obezbedio 7,9 miliona, a Ministarstvo privrede izdvojilo je sredstva u visini od 5,6 miliona.

Sa ovakvim projektima i ulaganjima razvija se ceo grad, a ne samo centralno gradsko jezgro, poručila je zamenica gradonačelnika Timea Horvat, i dodala da su upravo iz tog razloga ovakvi projekti od izuzetnog značaja.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

Crveni krst Subotica odžao je akciju dobrovoljnog davanja krvi

U organizaciji Crvenog krsta Subotica, danas je održana akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u mesnoj zajednici …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *