Nastavljeni radovi na kuhinji PU „Naša radost“

Nakon preprojektovanja koje je zaustavilo građevinske radove na rekonstrukciji i dogradnji centralne kuhinje PU “Naša radost”, radovi u drugoj fazi su nastavljeni, a završetak građevinskih radova na objektu očekuje se do kraja ove godine. Ukupna vrednost građevinskih radova na izgradnji kuhinje je oko 78 miliona dinara.

Pre oko dvadesetak dana nastavljeni su građevinski radovi na kuhinji PU “Naša radost” koji su bili najpre stopirani zbog korone i nedostatka radnika, a zatim i zbog preprojektovanja. Naime, kako objašnjava tehnički direktor “Naše radosti”, Veljko Vojnić, kada je rađen projekat za kuhinju 2015. godine u vrtićima ove ustanove je ustanovljen trend smanjenja broja dece u vrtićima. Kako su radovi odmicali, utvrđeno je da je kuhinju potrebno proširiti jer je broj dece koja pohađaju vrtiće “Naše radosti” porastao za 10% u odnosu na period pre 6 godina.

Nakon završetka druge faze građevinskih radova, biće raspisan tender za treću, završnu fazu. Do sada je za rekonstrukciju i dogradnju kuhinje PU “Naša radost” utrošeno oko 54 miliona dinara, a ukupna vrednost radova biće oko 78 miliona.

Nakon završetka građevinskih radova, uslediće opremanje kuhinje, a PU “Naša radost” u toku je pripreme dokumentacije za konkurisanje za sredstva za opremanje kako bi objekat bio priveden nameni. Kako objašnjavaju u ovoj ustanovi, deo stare opreme iz kuhinje biće vraćen u novi objekat, a drugi deo će biti kupljen nov.