Nastavak radova na izgradnji Akva parka od juna meseca

Radovi na najvećoj investiciji na Paliću, “Akva parku” biće nastavljeni od juna meseca i odvijaće se u tri smene, a predviđeni rok za završetak radova jeste kraj ove godine, poručili su iz “Park Palića”. Za finalizaciju radova nedostaje preko 300 miliona dinara.

Radovi na „Akva parku“ odvijaju se nešto usporenijim tempomzbog posledica pandemije virusa kovid-19, a pored toga čeka se izveštaj budžetske inspekcije, rekla je direktorka “Park Palića” Valerija Denč. Trenutno se radi isključivo na radovima za koje postoji ugovor, a to su pretežno unutrašnji radovi, kao što je sistem ventilacije.

Svi budući posetioci imaće prilike da uživaju ne samo tokom letnjih, već i tokom zimskih meseci jer će, kako je najavljeno biti izgrađen otvoreno – zatvoreni bazen sa termalnom vodom čija će temperatura izniositi oko 30 stepeni. Pored toga u pripremi je i mnoštvo drugih sadržaja kao što su dečji bazeni sa toboganima, bazen sa masažerima, relax bazen, kao i dve vrste zatvorenih tobogana.

Drugu veliku investiciju predstavlja uređenje parking zone pored “Akva Parka”. Prema rečima direktorke Denč, predviđeno je 80 parking mesta za automobile, tri za autobuse i još tri za male kombije.

Trenutno se radi i na izgradnji javnih toaleta kod “Male gostione” i “Ženskog štranda”. Od ukupno šest javnih toaleta kojima upravlja preduzeće „Park Palić“, dva će biti novoizgrađena, dok će se treći adaptirati. Ova investicija vredna je 9 miliona dinara, a izradu projektno-tehničke dokumentacije finansiralo je preduzeće iz sopstevnih sredstava, dok je novac za izgradnju i adaptaciju obezbedilo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Rok za završetak ove izgradnje je 9. maj.