понедељак , 18 јануара 2021
Naslovna / Društvo / Naslov: Usvojen budžet grada za 2021. godinu

Naslov: Usvojen budžet grada za 2021. godinu

Na 5. redovnoj sednici Skupštine grada usvojen je budžet za narednu godinu u visini od 6 milijardi i 374 miliona dinara što je 14,63% manje od obima utvrđenog rebalansom budžeta za 2020. godinu. Osim ove, odbornici su danas odlučivali o još 44. tačke dnevnog reda.

Prva, od ukupno 45 tačaka dnevnog reda o kojima su poslanici u Skupštini grada danas odlučivali, bio je budžet grada za 2021. godinu. Nakon dvočasovne rasprave sa 54 glasa za, 4 protiv i 3 uzdržana, usvojen je budžet grada za narednu godinu u visini od 6 milijardi i 374 miliona dinara. Po rečima gradonačelnika Bakića, pandemija korona virusa je oborila očekivane prihode grada u ovoj godini, te se zbog toga planiranju prihoda i rashoda za narednu godinu pristupilo se vrlo racionalno.

Odbornička grupa “Savez vojvođanskih Mađara” podržala je usvajanje budžeta za narednu godinu. Po rečima predsednika ove odborničke grupe, Janoša Nagela, budžet je realan i sačinjen u skladu sa realnim okolnostima i situacijom u kojoj se nalazimo usled pandemije korona virusa, ali i u skladu sa trenutnim mogućnostima.

“Pokret za građansku Suboticu” nije podržao predlog budžeta za narednu godinu jer smatraju da budžet nije ostvariv, pre svega zbog toga što je planiran na rastu BDP od 8,8%, što je po Milojevićevim rečima neverovatno.

Odbornici u Skupštini su danas doneli odluku i o donošenju Plana detaljne regulacije za prostor istočno od pruge Subotica–Senta i južno od pruge Subotica-Segedin u Subotici, Odluku o donošenju Plana detaljne regulacije za deo prostora između postojeće i planirane trase železničke pruge Beograd–Subotica u Aleksandrovu i Odluku o donošenju Plana detaljne regulacije za uređenje i izgradnju verskih kompleksa i komercijalnih sadržaja pored Senćanskog puta. Na današnjoj sednici doneto je i više rešenja o imenovanju članova upravnih i nadzornih odbora u javnim preduzećima, ustanovama i fondacijama. Doneto je i Rešenje o imenovanju predsednika, zamenika predsednika i članova Saveta za zdravlje i Rešenje o izmenama Rešenja o obrazovanju Кomisije za koordinaciju inspekcijskog nadzora nad poslovima iz izvorne nadležnosti Grada Subotice, kao i više rešenja o razrešenju i imenovanju članova školskih odbora u nekoliko subotičkih osnovnih i srednjih škola.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Za kapitalne investicije u Vojvodini 3,26 milijardi dinara

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine objavila je konkurse za podršku u realizaciji projekata u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *