Naša nekadašnja sugrađanka izlicitirala dres Novaka Đokovića

Da Subotičani imaju izuzetno veliko srce, pokazala je i naša nekadašnja sugrađanka – Adrijana Lušezi koja je u Beču, u iznosu od 11 hiljada evra, izlicitirala dres Novaka Đokovića, a sva sredstva usmerena su u humanitarne svrhe.

Subotičanka Adrijana Lušezi, koja već više od deset godina živi i radi u glavnom gradu Austrije, dala je najvišu cenu za dres sa potpisom svetskog teniskog reketa broj jedan na tradicionalnom 24. Svetosavskom balu u Beču.

U prisustvu oko 1.500 gostiju i uz nastup preko 200 renomiranih umetnika, uz zvuke valcera, violina, ali i trube, u veličanstvenom ambijentu Hofbzurg palate, naša nekadašnja sugrađanka licitirala je 11 hiljada evra za dres Novaka Đokovića, a prikupljena sredstva biće usmerena vrtićima za decu na Kosovu i Metohiji.

Po odlasku iz Subotice, Adrijana, koja je, do tada, bila jedan od najpoznatijih kreatora u našem gradu, u austrijskoj prestonici otvorila je kozmetički salon, koji danas izuzetno dobro radi.

Iako je svoj život izgradila skoro 500 kilometara dalje od svog rodnog grada, ova žena plemenitog srca nikada ne zaboravlja Suboticu i uvek, kada joj se ukaže prilika, rado dolazi na krajnji sever Bačke, gde je, raširenih ruku, dočekuju članovi njene porodice i mnogobrojni prijatelji, sa kojima je u svakodnevnom kontaktu.

Pored dresa sa potpisom Novaka Đokovića, na pomenutoj humanitarnoj aukciji , koja predstavlja jedno od najprestižnijih okupljanja srpske zajednice u Beču, a čiji ovogodišnji partner je bila fondacija našeg najboljeg tenisera, bio je izložen i dres sa potpisom austrijskog reprezentativca srpskog porekla Aleksandra Dragovića, koji trenutno uspešno brani boje Fudbalskog kluba „Crvena zvezda“, kao i dve slike, čiji autori su bosanskohercegovački slikari Damjan Kovačević i Marko Kusmuk.