Naš sugrađanin David Miloradović pravi je ambasador srpskog i subotičkog rukometa u Švajcarskoj

Nekadašnji rukometaš bajmočkog „Radničkog“ i subotičkog „Spartaka“, David Miloradović, koji je branio boje i „Železničara“ iz Niša, a igrao je i u Mađarskoj, Estoniji i Francuskoj, pre pet godina, otišao je u Švajcarsku, gde je uplovio u, ni malo lake, trenerske vode.

Kao i svakom strancu, i Davidu je u početku bilo jako teško u zemlji Alpa, zbog jezičke barijere, ali se njegov rad i trud višestruko isplatio, jer sada nema više nikakvih problema u komunikaciji, pa mu je svakodnevni privatni i profesionalni život u Lozani znatno olakšan, tako da je, iako još uvek ima aktivnu igračku licencu, započeo i proces dobijanja profesionalne trenerske licence.

Pored trenerskog posla sa seniorima i sa podmlatkom, David Miloradović radi i kao asistent u sportskoj gimnaziji u Lozani, a, u značajnoj meri, trudi se da rukomet u toj zemlji, gde su vodeći sportovi tenis i hokej na ledu, podigne na neki viši nivo razvoja.

U tom zahtevnom poslu, on je, ujedno, i pravi ambasador srpskog i subotičkog rukometa, koji su, zahvaljujući, pre svega, zavidnim rezultatima, poznati i priznati i van granica naše zemlje.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime