Narodno pozorište poklanja publici Koncert za zaljubljene

U znak zahvalnosti na podršci, Narodno pozorište Subotica i ove godine svojoj publici poklanja Koncert za zaljubljene, koji će biti održan u sredu od 19.30 na Sceni Jadran.

Dušan Birač – vokal, Nina Birač – violinistkinja i Milena Milovanović – pijanistkinja, predstaviće se izabranim kompozicijama iz najpoznatijih svetskih filmskih ostvarenja i mjuzikala: Jadnici, Priča sa zapadne strane, Kosa, Mulen Ruž, Fantom iz opere, Čarobnjak iz Oza i drugih.

Dušan Birač završio je akademske i master studije violine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Irine Jašvili. 2011. godine osniva gudački kvartet „IL BELPAESE“ sa kojim nastupa u zemlji i inostranstvu. Pored profesionalnih angažmana violiniste, Dušan nastupa i kao vokalni solista – tenor, pa beležimo brojne koncerte među kojima su i nastupi u Srpskom narodnom pozorištu. Svoju vokalnu tehniku usavršava kod operskih pevačica Jelene Končar i Branislave Podrumac. Zaposlen je u orkestru Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Milena Milovanović je diplomirala klavir na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi prof. Rite Kinke, gde je završila i master studije klavira. Profesionalni rad započinje najpre u muzičkoj školi „Dr. Miloje Milojević“ u Kragujevcu kao profesor klavira i korepetitor. Danas, paralelno sa radom na Akademiji umetnosti, učestvuje i u projektima Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu kao korepetitor i izvođač u operi i drami, a ostvaruje i nastupe na koncertima u zemlji i inostranstvu.

Nina Birač je violinistkinja izražene muzičke harizme. Nakon završenih master studija na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, postaje član orkestra Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Godinama nastupa u mnogim muzičkim sastavima.

Ulaznice za koncert su besplatne i mogu se rezervisati i podići na biletarnici Scene Jadran od 10 do 13 časova i od 18 do 19.30. Za informacije potrebno je pozvati na telefon 557-436.