Naredne školske godine dva nova obrazovna profila u Tehničkoj školi „Ivan Sarić“

Planom upisa za narednu školsku godinu u Tehničkoj školi „Ivan Sarić“ predviđeno je otvaranje 14 novih odeljenja za 392 učenika. Buduće srednjoškolce očekuju i dva nova obrazovna profila: tehničar za logistiku i špediciju i mehaničar motornih vozila.

Od predviđenih 14 novih odeljenja, 8 će biti na srpskom, a 6 na mađarskom nastavnom jeziku. Na području rada saobraćaj budući srednjoškolci moći će da se odluče za novi obrazovni profil- tehničar za logistiku i špediciju. U pitanju je četvorogodišnji obrazovni profil na srpskom nastavnom jeziku za kojim je privreda iskazala potrebu.

Novi obrazovni profil na mađarskom nastavnom jeziku naredne školske godine biće u oblasti mašinstva, a u pitanju je mehaničar motornih vozila. Radi se o trogodišnjem obrazovnom profilu gde će biti mesta za 14 učenika čije će odeljenje biti spojeno sa bravarima- zavarivačima koji će činiti drugu polovinu razreda.

Pored novih, buduće srednjoškolce očekuju i stari obrazovni profili: tehničar za kompjutersko upravljanje CNC mašinama, po jedno odeljenje na srpskom i mađarskom nastavnom jeziku, zatim jedno kombinovano odeljenje bravara- zavarivača i industrijskog mehaničara po dualnom i klasičnom modelu. Pored toga tu su i tehničar informacionih tehnologija na srpskom i mađarskom jeziku, tehničar mehatronike na oba jezika i tehničar telekomunikacionih tehnologija na srpskom nastavnom jeziku. Na mađarskom jeziku biće upisano jedno odeljenje elektrotehničara računara, zatim tehničar drumskog saobraćaja na oba jezika i vozač motornih vozila na srpskom nastavnom jeziku.