среда , 10 августа 2022
Naslovna / Društvo / Naredne godine oko 50 miliona evra za poljoprivredu

Naredne godine oko 50 miliona evra za poljoprivredu

Poljoprivrednicima će naredne godine biti na raspolaganju oko 50 miliona evra iz IPARD programa EU, a prvi poziv za nabavku traktora i ostale mehanizacije biće objavljen 20. decembra, najavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.
On je pojasnio da je reč o dugoočekivanim pretpristupnim sredstvima EU namenjenih poljoprivredi u iznosu od 175 miliona evra, koja su predviđena bespovratno za period do 2020. godine. Ministar kaže da postoji nekoliko pravilnika koje regulišu ovu oblast, ali da i njegove kolege širom Srbije pokušavaju da upoznaju poljoprivrednike sa procesom.
„Država sprovodi javne pozive, odabira krajnje korisnike po pravilima po kojima smo se akreditovali“, rekao je Nedimović za i pojasnio da će naredni poziv biti već u martu gde će poljoprivrednici moći da apliciraju za objekte i prerađivačku industriju i marketing, dok će treći poziv biti u julu. Govoreći o budžetu za poljoprivredu koji je za narednu godinu veći za 11,8 odsto on je rekao da je zadovoljan i da je najvažnije šta će biti urađeno sa tim novcem, što, kako kaže, isključivo zavisi ministarstva poljoprivrede koliko ima snage, znanja i moći da sredstva plasira.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Međunarodni dan siromašnih

Narodna kuhinja u Subotici najveća je u Vojvodini sa 1.200 korisnika, najviše staračkih domaćinstava, višečlanih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.