Nov obrazovni profil u Tehničkoj školi “Ivan Sarić”

Naredne školske godine u Tehničkoj školi “Ivan Sarić” biće po prvi put upisano jedno odeljenje tehničara za dizajn u mašinstvu na srpskom nastavnom jeziku. Novi obrazovni profil spojiće tehničke nauke i umetnost.

Učenici pred kojima je odabir obrazovnog profila u srednjoj školi prilikom upisa ove godine imaće priliku da konkurišu za tehničara za dizajn u mašinstvu u Tehničkoj školi “Ivan Sarić”. Novi obrazovni profil je na području rada mašinstvo, a u sebi spaja tehničke nauke i umetnost. Na ovaj obrazovni profil biće upisano 30 đaka na srpskom nastavnom jeziku.

Pored opšteobrazovnih predmeta, učenici koji budu učili za tehničara za dizajn u mašinstvu učiće i stručne predmete, a među njima su i crtanje, valjanje, slikanje kompjuterska grafika, modelovanje i dizajn u mašinstvu, kao i oblikovanje mašinskih proizvoda i drugi predmeti koji će đacima sa ovog obrazovnog profila dati širinu o obrazovanju i mogućnost zaposlenja nakon završetka srednje škole, ali i nastavaka školovanja.

Tehnička škola “Ivan Sarić” će naredne školske godine upisati i još 6 smerova u četvorogodišnjem trajanju na srpskom nastavnom jeziku :po jedno odeljenje elektrotehničara informacionih tehnologija, elektrotehničara računara, tehničara mehatronike, tehničara drumskog saobraćaja i jedno odeljenje tehničara unutrašnjeg transporta. Od trogodišnjih smerova na srpskom nastavnom jeziku biće upisano jedno odeljenje vozača motornih vozila, kao i jedno kombinovano odeljenje bravara – zavarivača i operatera mašinske obrade. Na mađarskom nastavnom jeziku planiran je upis 6 odeljenja: po jedno odeljenje tehničara za kompjutersko upravljanje CNC mašinama, elektrotehničara informacionih tehnologija, elektrotehničara računara, zatim jedno odeljenje tehničara mehatronike, kao i odeljenje tehničara drumskog saobraćaja. Od trogodišnjih obrazovnih profila ove godine upisaćemo jedno odeljenje vozača motornih vozila.