Nakon letnje pauze Narodna kuhinja počela sa radom

Nakon letnje pauze Narodna kuhinja ponovo je počela sa pripremom i podelom kuvanih obroka. Na narodnom kazanu je 1200 Suboticana, a od toga 200 dece uzrasta između 2 i 18 godina. U program Narodne kuhinje uključene su 33 mesne zajednice, a hrana se trenutno deli sa 29 punktova.

U MZ Novo selo živi preko 80 korisnika Narodne kuhinje, a među njima je i Ištvan koji već pet godina, svakodnevno sa plastičnom posudom odlazi u prostorije mesne zajednice po kuvani obrok. Kako kaže, tokom letnje pauze uspeo je da se snađe zahvaljujući svežem voću i povrću iz bašte koje je pripremao.

Iz Crvenog krsta objašnjavaju da su tokom leta uspeli da završe preglede tehničke opreme i vozila, a završeno je i higijensko krečenje. Ono što je najbitnije jeste da su u letnjoj pauzi ljudi iz Crvenog krsta uspeli da obnove kontakte sa donatorima.

Program Narodne kuhinje u gradu funkcioniše od 1993. godine. Crveni krst Srbije za potrebe Narodne kuhinje obezbeđuje 10 osnovnih namirnica, a lokalna samouprava program podržava sa nešto više od 31,2 miliona, dok Centar sa socijalni rad ima nadležnost da sastavlja spisak korisnika.