Najveće interesovanje Subotičana je i dalje za treću dozu vakcine

Najveće interesovanje Subotičana je i dalje za treću dozu vakcine protiv infekcije kovid-19, a prvi put od početka masovne imunizacije protiv korona virusa u našem gradu je dostupna i vakcina “Moderna”.

Tokom prošle nedelje na vakcinalnom punktu u Novoj opštini podeljeno je 3200 doza vakcina protiv infekcije kovid-19. Kako kažu u upravi Doma zdravlja, najveće interesovanje je i dalje za treću dozu cepiva protiv korona virusa. Dnevno se na vakcinalnom punktu podeli oko 450 doza, što predstavlja blago povećanje broja zainteresovanih za prvu dozu cepiva.

Po prvi put od početka masovne imunizacije protiv korona virusa, od sredine prošle nedelje u našem gradu dostupna je i vakcina američke kompanije Moderna. Za ovu vakcinu je potrebno prijavljivanje, budući da je u pitanju desetodozna vakcina. Svi zainteresovani za primanje ovog cepiva treba da se prijave na vakcinalni punkt lično ili pozivom upravi Doma zdravlja.

Imunizacija protiv korona virusa nastavlja se i u prigradskim mesnim zajednicama, a naredne su na redu Đurđin, Čantavir i ostale.