среда , 28 септембра 2022
Naslovna / Politika / Najoštrija rasprava oko Ulice Brane Crnčevića

Najoštrija rasprava oko Ulice Brane Crnčevića

Odbornici Skupštine grada na 8. sednici doneli su resenja o davanju saglasnosti na statute, kao i programe poslovanja 14 javnih i javno komunalnih preduzeća. Na današnjoj sednici doneta je i Odluka o izmenama Odluke o platama izabranih i poostavljenih lica u organima Grada Subotice. Najdužu raspravu izazvalo je donošenje Odluke o promeni naziva ulica.

Na osnovu zahteva DRI, odbornici Skupštine grada su na današnjoj sednici usvojili Odluku o izmenama Odluke o platama izabranih i poostavljenih lica u organima Grada Subotice, koja predviđa smanjenje plata zaposlenih i u pogledu koeficijenata, i stimulacije. Na osnovu ove odluke, plata gradonačelnika sada će umesto 115 hiljada dinara iznositi 95 hiljada dinara.

Odbornici su objedinjeno raspravljali o programima javnih preduzeća, što je oštro kritikovala opozicija. Lider Pokreta za građansku Suboticu, Jene Maglai istakao je da su neki odbornici materijal za 14 javnih preduzeca dobili jako kasno, kao i da nije bilo dovoljno vremena za kvalitetnu raspravu.

Najveću raspravu izazvalo je donošenje Odluke o promeni naziva ulica, po kojoj će ulica „Vikend naselje bb“ na Paliću dobiti naziv „Ulica Branislava Brane Crnčevića“. Predstavnici opozicije glasali su protiv odluke, navodeći da su i mišljenja mađarskog i hrvatskog nacionalnog saveta bila negativna.

Na današnjoj sednici došlo je i do promena u oborničkim grupama, pa su Josipa Ivanković iz Pokreta za građansku Suboticu i Igor Petrov iz Ruske stranke pristupili odborničkoj grupi “Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje”. Na mestu Slavka Paraća, koji je preminuo pre tri nedelje, u odborničkoj grupi Demokratske stranke biće Danijel Kovačić.

O autoru Ivana Radinović

Pogledaj i sledeće

Za kupovinu nekretnine čiji je vlasnik žena dvostruko više novca

Pokrajinska vlada izdvojila je dodatnih 19,8 miliona dinara bespovratnih sredstava porodicama iz Vojvodine za kupovinu …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.