Najmlađa takmičarska selekcija OKK „Spartak“ postala je prvak Vojvodine

U redovnoj prvenstvenoj utakmici Kvalitetne lige Vojvodine igrači Omladinskog košarkaškog kluba „Spartak“, u konkurenciji dečaka rođenih 2005. godine, trijumfovali su, u Pančevu, protiv vršnjaka iz tamošnje ekipe „Kris Kros“ sa 63:70.

U izuzetno kvalitetnom meču, koji je u regularnom toku završen rezultatom 55:55, izabranici trenera Bojana Stantića izvojevali su jako bitnu pobedu i nadaju se da će ostati u trci za osvajanje prvog mesta u ovom rangu takmičenja.

U ovom duelu Subotičani su nastupili u sastavu: Kojić 29 poena, Grčić 14, Šimoković 13, Popović 9, Simendić 4, Đuranović 1, Vuković, Kovač, Orlović i Kamber.

Iako su tri minuta pre kraja, u konkurenciji dečaka rođenih 2004. godine, predstavnici Omladinskog košarkaškog kluba „Spartak“, takođe, pod vođstvom trenera Bojana Stantića, vodili sa dva poena razlike, nisu izdržali do kraja i izgubili su, na domaćem parketu, od favorizovane novosadske „Vojvodine“ sa 70:78, ali im se nema šta zameriti, jer su svi ovi momci, koji nastupaju i za 2005. godište, dali sve od sebe. protiv favorizovanog i objektivno jačeg protivnika.

Najmlađa takmičarska selekcija Omladinskog košarkaškog kluba „Spartak“, u konkurenciji dečaka rođenih 2010. godine, savladala je, u Novom Sadu, „Petrovgrad“ iz Zrenjanina sa 63:39 i, sasvim zasluženo, osvojila je ovogodišnje Prvenstvo Vojvodine.

Taj veliki uspeh Subotičana, pod dirigenstkom palicom trenera Zorana Ješića i StefanaVidakovića, ostvarili su: Velimirović, koji je postigao 22 poena, Grijak 16, Gabrić 7, Antonijević 6, Vitomirović 4, Pejić 4, Sirovina 3, Jovanović 1 koš, a u timu su bili još i: Aleksić, Tomović, Stojanović i Šećerov.

U okviru Druge regionalne lige „Sever“ – grupa „B“ mladi igrači seniorske postave Omladinskog košarkaškog kluba „Spartak“, nakon dva produžetka, u poslednjim sekundama izuzetno interesantnog duela, poraženi su, na gostovanju, od starijeg i iskusnijeg domaćina, ekipe „Karađorđeva“ sa 100:97.