Nagrade za volontere Crvenog krsta

U godini jubileja Crvenog krsta Subotica u kojoj proslavlja 135 godina postojanja, juče je održana sednica Skupštine ove gradske organizacije u Velikoj većnici Gradske kuće. Upriličen je i svečani deo sednice u okviru kojeg su uručena visoka priznanja Crvenog krsta Srbije i Crvenog krsta Subotica istaknutim pojedincima i ustanovama za njihov humani doprinos.

Jedan od dobitnika zlatne plateke Crvenog krsta Subotica je i naš sugrađanin Ivan Ivandekić koji je deo porodice Crvenog krsta preko trideset godina. Kako kaže, počeo je da volontira sredinom sedamdesetih godina, a pauzu je imao samo tokom služenja vojnog roka i prvog zaposlenja. Tokom godina stekao je i licencu instruktora i predavača prve pomoći, a ova nagrada za Ivana ima neprocenljivu vrednost.

Na svečanoj sednici gradske organizacije dodeljene su nagrade naistaknutijim članovima – četiri zlatna znaka i četiri srebrna znaka Crvenog krsta Srbije, kao i šest zlatnih plateka Crvenog krsta Subotice. Prema rečima sekretara Crvenog krsta Subotice, dr Siniše Trajkovića, svečana sednica predstavlja najvažniji dan u nedelji posvećenoj Crvenom krstu na kojoj se zahvaljuju volonterima koji u svakoj prilici nesebično pomažu rad gradske organizacije.

Potpredsednica Crvenog krsta Srbije, Simka Somer, čestitala je gradskog organizaciji jubilarnih 135 godina humanitarnog rada, kao i svim dobitnicima priznanja na humanitarnom doprinosu i delima koja iza tih priznanja stoje.

Gradonačelnik Stevan Bakić istakao je da je pandemija donela i nešto dobro – veću bliskost i saradanju između lokalne samouprave i Crvenog krsta.

Grad je, pored redovnog finansiranja Narodne kuhinje i Prihvatilišta za beskućnike, uspeo da obezbedi i sredstva za javna ovlašćenja Crvenog krsta.