Nagrade za najbolje matematičare

Učenicima osnovnih škola koji su ostvarili zapažene rezultate na Okružnom takmičenju iz matematike, uručena su priznanja u Velikoj većnici Gradske kuće.
Domaćin ovogodišnjeg Okružnog takmičenja bila je OŠ “Kizur Ištvan” iz Subotice.
Da je vladalo veliko interesovanje za matematičko takmičenje govori i broj učesnika. Na Okružnom takmičenju učestvovalo je 126 osnovaca. Među učesnicima bile su i Anđela Stojičić učenica OŠ “Ivan Milutinović” i Maja Milović učenica OŠ “Kizur Ištvan”. One su ostvarile značajne rezultate, a, kako kažu, ljubav prema matematici gaje od malih nogu.
Za mnoge učenike ovo je prvo iskustvo učešća na takmičenju. Od ukupnog broja učesnika 8 učenika osvojilo je 1. mesto, 15 đaka drugo, a 18 učenika treće mesto. Pohvale na ostvarenim rezultatima dobilo je 29 učenika. Ovo takmičenje značajno je, između ostalog i zbog toga što podstiče decu da učestvuju i na ostalim takmičenjima, poručio je direktor OŠ “Kizur Ištvan”.
Na Republičkom takmičenju učestvovaće učenici šestih, sedmih i osmih razreda na osnovu konačnih rezultata koji će biti utvrđeni od strane državne komisije.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime