Nagrade privredne komore Srbije za Slobodnu zonu Subotica i Branimira Gajića

Slobodna zona Subotica i jedan od osnivača Infostuda Branimir Gajić nalaze se među ovogodišnjim dobitnicima tradicionalnih godišnjih priznanja Privredne komore Srbije. Na svečanosti upriličenoj u Beogradu, Slobodona zona nagrađena je za ostvareni poslovni uspeh, dok je Gajić nagrađen u kategoriji poslovnih lidera.

U obrazloženju dodele nagrade, koju je direktoru Slobodne zone Subotica Saši Gravorcu uručio predsednik PKS Marko Čadež, navodi se da je preduzeće osnovano 1995. godine, a da na sadašnjoj lokaciji posluje od 2006. godine. Trenutno imaju 11 korisnika, velikih stranih kompanija, a istaknut je primer Ametek biznis kampusa u okviru kojeg posluje devet poslovnih jedinica.

Zahvaljujući se na nagradi, Gravorac je istakao da ona predstavlja veliko priznanje za napore celokupnog kolektiva Slobodne zone uloženih u prethodne skoro tri decenije, ali i obavezu za dalje unapređenje ukupnog poslovanja zone.

Gravorac je najavio da će u narednim godinama Slobodna zona Subotica uzeti veće učešće u međunarodnim i domaćim projektima, od kojih će se jedan odnositi na postavljanje solarnih panela na objektima zone u funkciji uštede električne energije. Unapređenje rada korisnika zone i podizanje kvaliteta usluga neki su prioriteta daljeg rada zone, kao i širenje područja zone na teritoriji opština Senta i Kanjiža. U obrazloženju nagrade za poslovnog lidera, za suvlasnika i direktora kompanije Inspira grupe Branimira Gajića je rečeno da je jedan od vodećih poslovnih ljudi Severnobačkog okruga u domenu IT industrije, a da je zahvaljujući njegovoj viziji, ideji i energiji osnovana organizacija IT Subotica 2023 koja, između ostalog, sopstvenim sredstvima nagrađuje najbolje učenike srednjih škola.

Privredna komora Srbije tradicionalnim godišnjim priznanjima nagrađuje najuspešnija privredna društva i pojedince koji su se u toku poslovne godine istakli rezultatima, radom i angažovanjem.