Nagrade za „Kus petlić” u Zagrebu

Nagrada za najbolju predstavu celini pripala je našoj predstavi „Kus petlić“, a nagradu za najbolju glumicu dobila je Minja Peković.

Tako je odlučio žiri međunarodnog festivala 46. Dani satire Fadila Hadžića, u sastavu Katarina Pejović (dramaturškinja), Ksenija Pajić (glumica) i Bojana Radović (novinarka i pozorišna kritičarka). Međunarodni festival koji postoji od 1976. godine i podseća nas na važnost humora, ove godine od 3. do 21. juna, ugostio je 11 predstava iz Zagreba, Splita, Pule, Rijeke, Sarajeva, Beograda i Subotice. Predstava „Kus petlić“, koju je po tekstu Aleksandra Popovića režirao Milan Nešković, osim brojnih nagrada u zemlji, sada je dobila priznanje i van nje. Bilo je zadovoljstvo biti svedok izvođenju ove predstave u punoj sali Pozorišta Kerempuh, a reakcije publike bile su neverovatne, doživeli smo ovacije koje su trajale i trajale… Nakon predstave, ansamblu su prilazile kolege glumci, kritičari, ljubitelji pozorišta i već tada smo znali da je kvalitet ove predstave prepoznat i van granica zemlje i da će to sigurno potvrditi i festivalski žiri, što se i dogodilo.

Miloš Nikolić, direktor Narodnog pozorišta istakao je da je zaista ponosan na svoj tim koji je ostvario ogroman uspeh…

„- O predstavi „Kus petlić“ i o reditelju Milanu Neškoviću, imam samo reči hvale. Tokom ove godine, ova predstava je na svim festivalima na kojima je učestvovala osvojila najprestižnije nagrade. Veliko mi je zadovoljstvo zato što možemo da sarađujemo sa tako eminentnim rediteljem kakav je Nešković. Nikako se ne sme umanjiti ni doprinos ostalih kolega koje učestvuju u ovoj predstavi. Glumci su,  glavne ženske i muške uloge, odigrali fantastično, sporedne uloge takođe, tehničko vođstvo odlično. Naša Minja Peković je jedna od najboljih pozorišnih glumica današnjice, što je i ovom prilikom potvrdila. Od decembra 2007. godine od kako je postala deo subotičkog ansambla, toliko puta je pokazala svoj raskošni talenat i pobrala simpatije i aplauze publike. U predstavi „Kus petlić“ Minja blista i zaista maestralno nosi čitavu priču. Dakle, to je skup profesionalaca i velikih umetnika, pa me zato i ne čudi toliki broj nagrada. Još jednom im se zahvaljujem na profesionalizmu i čestitam na svim osvojenim nagradama. Iskreno mi je zadovoljstvo  voditi ovakav tim“, zaključio je Nikolić.