петак , 3 децембра 2021
Naslovna / Društvo / Nagrada za najbolju predstavu Narodnom pozorištu za predstavu „Zla žena“

Nagrada za najbolju predstavu Narodnom pozorištu za predstavu „Zla žena“

Na 15. Međunarodnom pozorišnom festivalu „Zlatna vila“, koji je održan u Prijedoru od 11. do 16. oktobra, stručni žiri u čijem sastavu su bili Zijah Sokolović kao predsednik i članovi Tomislav Čadeš i Željko Hubač, jednoglasno je odlučilo da nagradu za najbolju predstavu u celini dodeli Narodnom pozorištu Subotice za predstavu „Zla žena“ Jovana Sterije Popovića, koju je režirala Iva Milošević.

Nagradu za najbolju glumicu dobila je Milica Sužnjević za ulogu Sultane, a nagradu za najbolju autorsku muziku dobio je Vladimir Pejković.

Direktor Narodnog pozorišta Miloš Nikolić rekao je da se svaki rad isplati i da je veoma ponosan na svoje kolege koje su u poslednjih godinu dana, na svim festivalima na kojima su učestvovali, osvojili veliki broj nagrada.

Sve tri naše drame, na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku, u poslednjih nekoliko meseci osvojile su veliki broj prestižnih nagrada. Zaista sam veoma ponosan na svoje kolege koje svoj posao rade na najbolji mogući način. Svaki put daju svoj maksimum i, iz tog razloga, nagrade ne izostaju. Za svakog umetnika, bez obzira kojoj grani umetnosti pripada, aplauz publike je najveća radost i priznanje. Pored toga, naši reditelji, glumci, scenaristi, kostimogafi, kolege iz tehnike, sav svoj talenat bezuslovno prikazuju na svim predstavama, pa s toga i ne čude naši veliki uspesi – zaključio je Nikolić.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

“Invaliditet i sport”

Osobama sa invaliditetom koje se bave sportom najviše nedostaje finasijska podrška za bavljenje sportskim aktivnostima …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *